Hem Okategoriserade Benders kraftsamlar för ökad tillväxt

Benders kraftsamlar för ökad tillväxt

Benders
Foto: Benders.

Benders-koncernen integrerar nu all prefabverksamhet under Benders Byggsystem AB. Tanken är att det ska ge effektivitetsvinster som stärker företagets konkurrenskraft.

– Vi kan erbjuda våra kunder kompletta projekt med allt från förslagskonstruktion till komplett montering såväl som endast leverans av produkter från alla våra verksamhetsorter, säger Anders Erdmark, vd för Benders Byggsystem, i ett pressmeddelande.

Affärsområdet har utvecklats snabbt sedan bildandet av Benders Byggsystem 2015, då Benderskoncernen övertog Skanskas tillverkning av prefabricerade stomsystem i betong. Efter omorganisationen har företaget produktionsenheter i Strängnäs, Uddevalla och Norberg och huvudkontor i Stockholm.

Benders tillverkar byggkomponenter som väggar, bjälklag, trappor, balkonger och balkar för de flesta typer av byggnader och omsättningen för 2019 väntas landa runt 800 miljoner kronor.