Hem Betonggalan Fast efter första arbetsdagen

Fast efter första arbetsdagen

Kevin Cicek
Kevin Cicek. Foto: Linotol.

Betonggalans Ung & Tung-pris går till en person under 30 år som på ett tungt sätt bidragit till att utveckla branschen. En av de nominerade är Linotols projektledare Kevin Cicek som är 22 år och utbildad högskoleingenjör inom Byggnadsteknik vid Örebro Universitet. Kevin började på Linotol som entreprenadingenjör 2018 efter att ha arbetat extra på företaget som yrkesarbetare och projektledare under tiden för sin utbildning.

– Intresset för bygg kom redan vid 15 års åldern för mig, då min pappa hade köpt ett gammalt hus där det fanns en hel del att göra. På helgerna brukade vi renovera tillsammans och redan då fick jag lära mig lite av varje, men jag minns att favoritmomentet helt klart var att lägga plattor i bruk då det var mycket som stod på spel. Allt var tvunget att ligga perfekt innan bruket hann torka, berättar Kevin.

När han var 18 göt han sin första betongplatta tillsammans med en god vän som jobbade på Linotol. Efter det växte intresset för betong och kort därefter kom ett jobberbjudande från samme gode vän.

– Jag började som inhoppare och efter min första arbetsdag hade jag fastnat för betongen och Linotolfamiljen. Ingen dag är den andra lik utan det varierar beroende på vilka projekt som är i gång och i vilket skede av projekten vi befinner oss.

En dag som Kevin Cicek beskriver som speciell och värdefull kan se ut som följer:

06.00  Står med stövlar i betongen, projektledning, problemlösning
13.00  Möte med kund, skriva avtal
15.00  Gå igenom mejlen
17.00  Skriva offerter och fakturera
20.00  Förberedelser för morgondagen alternativt ett gympass

– Då jag får ta del av hela processen. Just delaktigheten i gjutningen sker idag ytterst sällan och enbart i kritiska moment för att säkerställa att kvaliteten och att tidsramen upprätthålls. Det som får mig att vilja gå upp klockan fem på morgonen en måndag är att jag aldrig riktigt vet vad som väntar.

Under det senaste året har Kevin Cicek varit platschef på Linotols entreprenad vid Lidls nya lager i Örebro. Med en tysk beställare gäller att förhålla sig till både tyska normer och svenska regler.

– Sedan jag avslutat mina studier och påbörjat min tillsvidareanställning har jag ställs inför flertalet olika situationer, dessutom sällsynta sådana, som krävt att jag ska finna lösningar. Det har krävt mycket av mig, oftast från flera håll samtidigt. För stunden är det absolut stressande och man ser ibland inte ens ljuset i tunneln, men samtidigt är det när man precis har löst problemet eller uppfyllt ett visst krav som jobbet är som roligast. Om det är endorfiner eller dopaminer som utlöses har jag ingen aning om men det känns som att jag klarat tre spärrtentor i ett svep.

Kevin Cicek lyfter även fram sina kollegor som en stor anledning till att han blir glad varje gång väckarklockan ringer i gryningen.

– Personerna i min omgivning på Linotol har blivit mina nya familjemedlemmar ute i arbetslivet. Det är flertalet personer som bidrar med både skratt och småprat i vardagen men även med råd och erfarenheter som hjälpt mig i min personliga utveckling. Allt från de högsta cheferna på kontoret till mina gubbar på golvet.

En bra projektledare är enligt Kevin Cicek en person som besitter flera kvalitativa egenskaper. En viktig sådan är den sociala förmågan.

– En projektledare har mycket kommunikation i sitt dagliga arbete med personer i byggbranschens alla delar. Det krävs att man kan kommunicera med motsatt part men även kunna lyssna och indikera visat intresse. Det handlar även om att föra samtal utöver det arbete som ska utföras och skapa en viss sammanhållning och trygghet.

Linotols entreprenadchef Wiktor Holstenson har kallat Kevin Cicek för “en projektledningens Alexander Isak” och syftat till fotbollslandslagets unga stjärna, men som projektledare är det oftast fler än en boll i luften samtidigt.

– Trots det måste man visa en trygghet och ha förtroende för sina gubbar så att de får känslan att projektet är genomförbart. För att kunna bedriva det arbete en projektledare ska utföra krävs en stor kunskap kring sitt område som i sin tur medför självsäkerhet. En annan viktig egenskap är förmågan att lyssna på sina anställda och ta del av deras idéer och önskemål, för det är de som håller igång kugghjulet och för projektet framåt.