Hem Betongbruden Betongbruden: Shit happens

Betongbruden: Shit happens

spilld betong

BetongbrudenIbland går det inte riktigt som planerat.

Jag startar dagen med att åka ut med ett lass till ett villaområde där jag ska lossa till minipump/slangpump. När jag kommer dit så står killarna och kliar sig i huvudet medan de kollar ner i pumpen. De här killarna har jag bara sett ihop med en erfaren pumpförare innan, så jag gissar att de inte hade full koll på hur de skulle få igång pumpen.

Efter en stund var det i alla fall dags att börja lossa så jag backade till. Jag körde på en stund och sedan blev det avbrott eftersom en privatbil behövde komma ut från tomten vi jobbade på. Jag vände roteraren inåt och körde fram en bit. Medan jag väntade på bilen så ville jag sänka farten på roteraren som jag tyckte gick onödigt snabbt. Manövreringen av roteraren görs med en steglös knapp. För att snurra inåt trycker man uppåt och för att snurra utåt (lossa) trycker man neråt på min bil.

Jag tryckte dock för länge på knappen vilket gjorde så att roteraren vände till utsnurr, och trots alla förmaningar till elever genom åren att aldrig knappa på nåt utan att kolla på roteraren samtidigt så gjorde jag precis det. Ser kunden vifta “uppåt” i spegeln och hajar ingenting, kollar i kameran och jävlar!!! Vänder, under många fula ord, roteraren till insnurr fort som fan.

Givetvis är underlaget asfalt också, jippi. Jag går ur bilen och ber kunden om ursäkt och vi sätter igång att skotta upp betongen för att slänga den i pumpen. När vi är klara backar jag till igen och tycker att jag står bra, så jag går ut och ställer mig bredvid pumpen och startar lossningen igen. Som om det inte redan var pinsamt nog så står jag givetvis inte så bra som jag tyckte så hälften av betongen hamnar bredvid pumpen! Fler fula ord och en ny ursäkt till kunden följt av ett uppgivet “nu vill jag åka hem”.

Resten av lasset gick otroligt nog som det skulle. Jag gav kunden numret till chefen ifall det skulle behövas någon insats för att återställa mitt klanteri och sedan ringde jag chefen själv för att förklara vad som hade hänt. Kunden tyckte att “shit happens” och det har han ju rätt i. Ibland gör man misstag och det är bara att gilla läget!

Åsa “Betongbruden” Karlström