Hem Redaktören reflekterar Redaktören reflekterar: Passionen lever ännu!

Redaktören reflekterar: Passionen lever ännu!

Redaktören reflekterar

Igår var jag på Strängbetongs 80-årsjubileum. Jag vet inte om det var deras stora VIP-fest, men jag kände mig i alla fall lite vippig. Speciellt som värdinnan Helen Spalding gav mig en välkomstkram. Det fick nog inte alla. Jag brydde mig inte om att kolla så noga.

Med Cremant i glaset och en dumpling i handen minglade jag runt och försökte vara trevlig. Stampade lite i takt med jazzbandet, såg intresserad ut när vd Hannu Tuukkala berättade om framtiden och tog en extra dumpling.

Var engagerad på tipsrundan, ryckte tag i två strängbetongare och bildade grupp. Det ryktades om ett fint förstapris, så jag ansträngde mig lite extra. Strängbetongarna visade sig vara en nitlott, båda var nyanställda på IT-avdelningen och visste mindre om dragkraft och balkvikter än vad jag gjorde.

Vi vann en kexchoklad som vi fick dela på. Jag åtog mig delningen och fick åtminstone den största biten. Tröstade mig med ett extra glas Cremant.

Anders Lind, affärsansvarig för vård & skola, kontor, hallar, parkeringshus, hotell och håldäck, jag kan ha glömt något, gav mig några värdefulla minuter. Vi pratade fotboll, han bajenfan och jag Sirius-Ultras. Vi enades om att Bajen spelar roligare fotboll än Djurgården. Och lite annat.

Riktigt lyfte samtalet när han med oväntad passion berättade att han har ett så enormt roligt jobb. Han får vara med i tidiga skeden och i en mängd projekt. Var han än åker i Stockholm ser han projekt han varit inblandad i. De som jobbar på de stora entreprenadföretagen får bara insikt i en bråkdel av allt det som Anders förser med sin kunskap. Han får analysera tio gånger fler projekt, enligt honom själv.

Jag tittade noga in i Anders ögon. Jag sög in. Passion är trevligt. Det smittar. Jag ler fortfarande. Grattis Strängbetong! Inte bara till 80 år, utan till medarbetare som Anders Lind.