Hem Design KB-hallen – toppmodern och multifunktionell

KB-hallen – toppmodern och multifunktionell

KB-hallen

Sedan 1938 har KB-hallen varit en plats för konserter, sportevenemang och mässor i Köpenhamn. När den nyligen byggdes om återupprättades en nästan 20 meter hög betongvägg som en hyllning till den ursprungliga arenan.

Med sin struktur ger material som bambu, handmålade klinker och betong, gjuten på plats, arenan sin speciella känsla. På fasaden återfinns gjutna och vitglasade tegelpannor och ljuset interagerar med omgivningen utanför.

Ett annat DNA-spår som har utarbetats är den massiva betongkonstruktionen av den gamla arenan. De råa konstruktionerna har svetsats och gjutits på plats samtidigt som betongen och isolerade fasader säkerställer en stabilitet och dämpning av ljudtrycket från konserter. Resultatet är en toppmodern multifunktionell arena med en tänkbar livslängd på över 100 år.

KB-hallen

Den 40 meter breda och iögonfallande glasfasaden är placerad i centrum av arenan. Genom den stora gaveln med sin struktur faller ljuset fint på byggnaden och skapar en öppenhet mot staden. Fasadelementen från Wicona stiger nästan nio meter upp mot skyn.

– Vi har en filosofi om enkelhet i design och produktion, som möjliggör anpassade speciallösningar samtidigt som tillverkningen är effektiv, säger Henrik Sörensen, försäljningschef på Wicona, i ett pressmeddelande.