Hem Okategoriserade Finja satsar på BIM

Finja satsar på BIM

Finja Betongs lättklinkerblock finns nu tillgängliga för nedladdning via världens största plattform för tillverkarspecifikt BIM-innehåll, BIMobject.

– Detta är nästa stora steg på vår digitala resa och kommer göra stor skillnad för de som ritar och konstruerar framtidens hållbara byggnader. Genom att våra mur- och isolerblock nu finns tillgängliga via BIMobject, får arkitekter och konstruktörer dessa objekt lätt åtkomliga och nedladdningsbara. De får korrekt information snabbt och enkelt, säger Patricio Villarroel, vd på Finja Betong.

På BIMobject kan arkitekter och konstruktörer  ladda ner Finjas mur- och isolerblock som parametriska 3D-objekt och använda dem i de vanligaste programmen som Revit, ArchiCad, AutoCad och SketchUp.

Produkternas egenskaper är inkluderade i objekten och ger en god överblick över vilka möjligheter Finjas block ger vid nybyggnation.

– På så vis kan fler bostäder, skolor och offentliga byggnader uppföras med hållbara, trygga och säkra material, säger Patricio Villarroel.

I BIM, som står för byggnadsinformationsmodell/-ering, samlas all information i en modell som användas för visualisering, statiska beräkningar, energi- och mängdberäkning och tidsplan.

Efter lättklinkerblocken kommer fler av Finjas produkter att bli tillgängliga på plattformen för nedladdning.