Hem Okategoriserade Peab fortsätter industrisatsning

Peab fortsätter industrisatsning

peab

Enligt ett avtal från 2017 har Peab nu förvärvat samtliga aktier i AB Smidmek i Eslöv.

– Tack vare en erfaren organisation har förvärvet tillfört Peab viktig kompetens inom stommar och vi är glada över att nu kunna slutföra det sista steget i affären, säger Johan Dagertun, biträdande affärsområdeschef på Peab.

2017 förvärvade Peab 60 procent av aktierna i Smidmek, som sedan dess varit en del av Byggsystem inom affärsområde Industri och bland annat levererat totallösningar för prefabricerade stommar i betong.

– Verksamheten har integrerats väl och utvecklats mycket bra, till och med över förväntan, samtidigt som vi har utökat verksamheten med fler etableringar, säger Johan Dagertun.

I samband med förvärvet slöts avtal om att resterande 40 procent av aktier skulle förvärvas inom en fastställd tid. Priset har grundats på företagets utveckling och intjäningsförmåga, vilket innebär ett högre pris på de resterande aktierna. Utifrån Peabs redovisningsmetod betyder det att effekten av förvärvet ska redovisas i resultatet som kommer att påverkas med -47 MSEK i fjärde kvartalet 2019.

Ny vd för Smidmek blir från den 1 januari 2020 Victor Hallberg, som tidigare haft rollen som vice vd för bolaget.