Hem Okategoriserade HSB brf Diktaren vinnare av stadsmiljöpris

HSB brf Diktaren vinnare av stadsmiljöpris

Brf Diktaren
Brf Diktaren. Foto: HSB.

HSB:s bostadsrättsförening Diktaren har utsetts utsågs till vinnare av Solna stadsmiljöpris 2019. Varje år delas priset ut till en byggnad, anläggning eller åtgärd som förskönat stadsbilden i Solna.

– Vi är mycket glada över att brf Diktaren uppmärksammas av Byggnadsnämnden. Arkitektur, inredning och hållbarhet varit i fokus och vi är stolta över att ha bidragit till Solnas stadsmiljö på ett positivt sätt, säger Jonas Erkenborn, vd för HSB Bostad.

Brf Diktaren består av en sju våningar hög del med en indragen översta terrassvåning. Byggnaden flankeras av två stycken flyglar på fem våningar. Totalt är det 120 lägenheter om 1-5 rum och kök, där yteffektivitet, kvalitet och stil varit ledorden. Arkitekt är Magnus Pörner från Pörner + Pettersson AB.

– Byggnaden är komponerad med en låg sockel i profilerad betong, en grovputsad högre sockel, våningar med slät puts samt längst upp en indragen våning, även den i slätputs. Huset ger en elegant och värdig inramning till den skyddade miljön kring Asplunds byggnadsminne, säger Torsten Svenonius, byggnadsnämndens ordförande i Solna stad.