Hem Okategoriserade Ny stadsdel växer fram i Sickla

Ny stadsdel växer fram i Sickla

Nobelberget

En helt ny stadsdel byggs på Nobelberget i Sickla i Stockholm. När entreprenören TL Bygg sökte stomleverantör till första etappen föll valet på Abetong.

– Den första etappen är ett kvarter med 68 lägenheter fördelade på tre hus med garage under jord och ett antal butikslokaler i markplan. Det ska stå redo för inflyttning under nästa höst, berättar George Gevriye, inköpschef på TL Bygg.

Stadsdelen kommer totalt att bestå av åtta kvarter med 500 bostäder, kontor och en förskola. Atrium Ljungberg är byggherre och för arkitekturen står White.

– Den största utmaningen i ett projekt av den här storleken är att sy ihop helheten på ett effektivt och bra sätt. Då är det extra viktigt att bygga en god relation med beställaren där vi kan bolla oss fram till rätt lösning. Det upplevde jag verkligen att vi snabbt kunde göra tillsammans med George Gevriye och TL Bygg, säger Robin Heimann, säljare på Abetong.

Det är en omfattande leverans i den första etappen. Från Betong kommer hel- och halvsandwichväggar, massiva inneväggar, plattbärlag, balkonger, pelare och balkar.

– När vi driver stora projekt med samordningsansvar är det givetvis positivt om vi kan hålla nere antalet leverantörer och samarbeta tätt ihop med dem. Från Abetong har vi fått god service och jag upplever dem som trygga och stabila säger George Gevriye.

Inflyttningen är beräknad till hösten 2020.