Hem Betonggalan Betonggalans tio-i-topp-lista!

Betonggalans tio-i-topp-lista!

Redaktören reflekterar

Betonggalans tioårsfest på Waterfront den 21 november blev en succé på många olika sätt, tycker jag. Det fanns så många och så mycket att jag är tvungen att göra en tio-i-topp-lista.

10. Champagnebaren. Ett jubileum måste ha en separat champagnebar. Är den dessutom frostigt läcker och fylld med Pol Roger så kan inget gå fel.

9. Dustcontrol. Premiär på Betonggalan och premiär i The Concrete Show. Då slår de oss alla med häpnad och skickar upp 18 ungdomsgymnaster på scen som får oss att sätta champagnen i halsen. Fräckt, smart.

8. Kingspan. Temat är framtid och som kontrast till förra årets fullvuxna lejon, som naturligtvis återfinns i deras logotyp, så kommer två gulliga lejonungar upp och rumlar runt på the Concrete Show. Charmigt.

7. Jessica Löfström. ExpanderaMeras grundare ger alltid lite extra. När hon delade ut Jämställdhetspriset var hon naturligtvis dressad enligt vår klädkod: FUTURE. Vem vågar? Jo, Jessica. Alltid.

6. Weber. För andra året i rad vann Weber priset för bästa monter. De är vassa, genomtänkta och satsar hårt på Betonggalan. Bra partner.

5. Mapei. Huvudsponsor som fyller den kostymen väl. Störst monter, goda drycker, bra på scen, flest gäster och en stor orsak till att Betonggalan blir så bra.

4. Amanda Borneke. Amanda vann Årets Miljöpris, utsedd av en kunnig och bred jury, men hon är en vinnare av så mycket mer. Bästa klädsel fick hon med sin klänning av spill från knäskyddstillverkning och mest uppmärksamhet får hon nästan alltid. Kvällens ohotade Future-drottning.

3. Tio-års showen. Sveriges bästa ledljusshow med rockringsjonglör i världsklass och pulserande dansare som tog oss en bra bit in i framtiden och gav kvällen den eftertänksamhet vi behövde. Nu tar vi dem.

2. Adolf Fredriks barnkör. Nästan 100 ungdomar mötte oss utanför Waterfront med låten ”Hjältar i betong” som är en omskriven hyllning till branschen från låten Heroes. Mäktigt, välkomnande.

1. Betongbranschen. Jag måste hylla en bransch som sluter upp och skapar ett framtidstema så suveränt bra ihop. Jag ger er arenan, ni fyller den med stjärnorna, idéerna och världens bästa publik. Som en VM-final i fotboll med Messi, Zlatan, Ronaldo, Hazard och Filip Haglund (Sirius skyttekung). Ni gjorde det igen!