Hem Teknik Nytt pris för Helmer Palmgren

Nytt pris för Helmer Palmgren

Skanska
Helmer Palmgren
Helmer Palmgren.

Helmer Palmgren är inne i ett stim just nu. I torsdags blev han Årets Betongkonstruktör på Betonggalan och nu står det dessutom klart att ett projekt som han är delaktig i, European Spalliation Source (ESS), vinner det internationella innovationspriset Autodesk AEC Excellence Awards 2019.

– Det här är något av det största som går att vinna när vi pratar teknologi och digitalisering inom bygg. Detta är ett välkommet bevis på att digitaliseringen av branschen går fort och vi ligger i framkant och driver på utvecklingen, säger Martin Hörestrand, Skanskas digitala ledare vid ESS.

Priset avser designen, planeringen och projekteringen av ESS som är ett av världens största vetenskapliga och mest tekniskt utmanande infrastrukturprojekt. ESS är placerat i utkanten av Lund och ligger i framkant när det gäller att arbeta med digitala verktyg i hela projektet.

När allt står färdigt är ESS en tvärvetenskaplig forskningsanläggning med en världsledande neutronkälla, toppmoderna neutroninstrument, världens kraftfullaste linjära accelerator och ett datacentrum för vetenskaplig databehandling.