Hem Betongbruden Betongbruden om Betonggalan

Betongbruden om Betonggalan

Betongbruden

Så var årets Betonggala avklarad. Som vanligt mycket trevligt arrangerat och utställarna hade gjort ett fint jobb med sina montrar. 

Betonggalan 2019. Foto. Boel Ferm. 

Jag gick som vanligt med min kollega Anders Westholm, chaufför på Wiggeby Åkeri, och i år var även en annan kollega till mig med. Hon heter Susanne Gilgen och kör för Bardes Transport precis som jag.

Vi hade flera intressanta och trevliga möten i minglet. Vi pratade dammproblematik på byggen och betongfabriker med Dustcontrol och spolanläggningar till betongbilar med Procma, bland annat. Vi hade även ett mycket bra samtal med Svensk Betong angående vår arbetsmiljö och säkerhet och det verkar som att det saknas en reell erfarenhet i ämnet. För hur det faktiskt funkar ute på byggena är det mycket svårt att sätta sig in i om man inte är på plats.

Det finns problem att jobba med, men den lösningen som branschen tänker sig löser inte problemet utan flyttar det bara till andra parter. Jag och Anders är båda mycket arbetsmiljöintresserade och de som har följt min blogg ett tag vet att säkerhet är väldigt viktigt för mig, så vi erbjöd oss att komma och berätta om vår verklighet. Det är vår förhoppning att Svensk Betong finner erbjudandet intressant.

Som vanligt ger Betonggalan mersmak, det är alltid lika trevligt att gå dit och träffa folk. Det är roligt att ambitiösa och duktiga personer uppmärksammas och får välförtjänta priser. Sådant blir man glad av att se och en eloge till Roger för allt han gör för branschen. Det enda smolket i bägaren är väl kanske att medan man pratar varmt om det goda samarbetet som branschen har så utelämnar man en del av produktionskedjan. Vi som jobbar med allt från att blanda betongen till att se till att få den på plats på bygget känner oss lite bortglömda. Även fabrikspersonal, pumpförare, betongbilschaufförer och betongare är ju en del av samarbetet.

Åsa “Betongbruden” Karlström