Hem Fråga Experten Fråga Experten: Täta betongen?

Fråga Experten: Täta betongen?

Fråga Experten

Jag har ett garage under mark med gräsmatta ovanpå. Nu har det börjat att lossna isolering inne i garaget som ramlar ner på bilarna. Taket är isolerat på 80-90 talet men det läcker in lite vatten ändå. Vad göra?
/Uno

Du behöver täta utsidan av betongen, dvs ovansidan av taket. Det kan vara beläggning, duk, spärr m.m. som är anpassad för denna typ av konstruktion.

När vatten passerar genom betongen tar den med sig den fria kalken (klaciumhydroxid), vilket kan ge märken på de parkerade bilarna, urlaka betongen samt försämra korrosionsskyddet av armeringen. Har urlakningen pågått en tid kan det vara idé att göra en tillståndsbedömning av konstruktionen.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group