Hem Okategoriserade Första spadtaget för Fäboden

Första spadtaget för Fäboden

Spadtag
Jonas Schneider, vd för Familjebostäder, bostadsborgarrådet Dennis Wedin och Patrik Toresäter, vd för Andersson Company.

Nu har det första spadtaget för kvarteret Fäboden med 108 hyresrätter i Stockholmsförorten Rågsved tagits. Familjebostäder bygger tillsammans med Andersson Company två vinklade hus längs med Bjursätragatan.

– Detta handlar om svåranvänd mark där det nu ska byggas 108 nya hyresrätter i Rågsved. Jag ser fram emot att inviga dessa bostäder när projektet är klart under 2021, säger Stockholms bostads- och fastighetsborgarråd Dennis Wedin (M).

Lutningen i skogsslänten har gjort platsen svårtillgänglig men efter pågående markarbeten kommer den att fyllas den av bostäder med lägenheter av varierande storlek.

– Rågsved och Hagsätra är ett utpekat område för många nya bostäder framöver. Det är därför extra roligt att vi nu startar bygget av hyresrätterna på Bjursätragatan. Här bygger vi de nedersta våningarna av betong och färdiga moduler av trä ovan mark för att korta byggtiden, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.

Byggtakten i Stockholm är den högsta sedan miljonprogrammen färdigställdes. Familjebostäder ligger i produktion med omkring 1500 hyresrätter, räknat från spadtag till godkänt slutbevis. De första hyresgästerna i kvarteret Fäboden kan flytta in under 2021.