Hem Redaktören reflekterar ”Mina roligaste 40 minuter som yrkesverksam!”

”Mina roligaste 40 minuter som yrkesverksam!”

Redaktören reflekterar
Håkan Wifvesson
Swerocks vd Håkan Wifvesson under The Concrete Show på Betonggalan 2019. Foto: Boel Ferm.

Swerocks vd Håkan Wifvesson är mitt i julbordet på WTC i Stockholm i onsdags. Vi har stämt av Betonggalan med 30 av våra utställare och Magnus Ohlsson, vd på Cementa har skålat alla välkomna.

Bruset har gått upp några decibel, glasen står halvfulla och några har börjat på en andra huvudrätt. Skratten kommer oftare och är något högre.

”Jag kom in i studion i Malmö där Timbuktu och andra kändisar spelat in,” fortsätter Håkan. Han är en fängslande berättare och hela bordet håller andan. Han ska just spela in den rap som han mimade till på Betonggalans Concrete Show och han lyckas få med oss ända in i studion, framför mikrofonen.

Håkan står i studion och tittar ut på ljudkillarna genom ett fönster. De är peppande. Får Håkan att tro på sig själv. Han har manus på väggen. De gör upp om han bara ska köra, ge allt, och leva sig in. Musiken börjar och Håkan rappar loss. För Skåne och fosterland.

”När jag är klar tittar jag ut över studion. Den är tom. Syns inte till en själ. Jag undrar om de gått ut, tagit kaffe eller nåt.” När Håkan tittar närmare hittar han hela teamet på golvet, vridande i skratt.

Det blev Håkans roligaste minuter på jobbet. Kanske även ljudteamets. Det är så Betonggalan är. Vi gör ditt yrkesliv.