Hem Okategoriserade Peab fortsatt störst bland byggföretagen

Peab fortsatt störst bland byggföretagen

peab

Sveriges Byggindustriers lista över landets 30 största byggföretag toppas återigen av Peab. Men sammanställningen för 2018 visar också att flera bostadsutvecklare har en lägre omsättning jämfört med föregående år.

– Bostadsbyggandet går trögare än tidigare. Det är samma avmattande trend som våra senaste konjunkturprognoser har varnat för, säger Emil Flodin, analytiker vid Sveriges Byggindustriers näringspolitiska enhet.

Trots en generellt ökad omsättning under 2018 ser det även tuffare ut för entreprenadbolagen. Husbyggnadsentreprenörerna får svårare att matcha sin ökande omsättning med nya uppdrag in till orderstocken.

– Detta är en indikation på att toppen kan vara nådd. Det är troligt att vi kommer få se fler än enbart bostadsutvecklarna presentera en negativ omsättningsutveckling 2019, säger Emil Flodin.

Som god tvåa efter Peab kommer Skanska följt av NCC precis som förra året. Oscar Propertes står för det största raset i och med fallet från 15:e till 28:e plats. Piggaste nykomling på listan är APP-Koncernan som går in som nummer 18.

Hela listan hittar du här (pdf) >>