Hem Okategoriserade Kynningsrud stommen i skolsatsning

Kynningsrud stommen i skolsatsning

Skola
Illustration: Brunnberg & Forshed.

Hösten 2021 ska en ny högstadieskola i Arvika vara klar. Projektets byggentreprenör, Serneke Bygg, har ingått ett samarbete med Kynningsrud Prefab i Uddevalla som ska utföra stomentreprenaden.

– Kynningsrud är en proffsig stomentreprenör med stor kapacitet. De har en väluppbyggd organisation och klarar av sådana här typer av projekt. Det känns spännande att nu se skolan börja växa fram, säger Fredrik Rydberg, projektchef på Serneke Bygg, i ett pressmeddelande.

Runt 900 elever börjar på Arvikas nya högstadieskola höstterminen 2021. Det är en av kommunens största satsningar och byggnaden kommer att bestå av fem huskroppar som är designade för att skapa en trygg skolmiljö. Projektet påbörjades våren 2019 och har nu övergått i en genomförandefas. I det inledande skedet utförde den ansvarige entreprenadfirman, Serneke Bygg AB, en upphandling för ett partneringsamarbete med en stomentreprenör. Valet föll på Kynningsrud Prefab i Uddevalla, som Serneke tidigare arbetat med i ett skolprojekt i Trollhättan.

– Vi kände en trygghet i att anlita Kynningsrud. Framför allt eftersom vi har god erfarenhet sedan tidigare där de har bevisat sin gedigna kompetens. Dessutom kunde de i ett tidigt skede visa på smarta, kostnadseffektiva lösningar vilket är viktigt för oss. Stommen är otroligt relevant i ett sådant här projekt, så det känns tryggt med Kynningsrud som partner, säger Fredrik Rydberg.

Under året har Kynningsrud Prefab åbörjat sin strategiska partnering med fyra nya skolor i västra Göteborg och utbyggnaden av Skaraborgs Sjukhus Skövde, som är deras största order hittills. Huvuddelen av Kynningsrud Prefabs projekt genomförs i partnering, där stomentreprenörer är med tidigt och arbetar med successiva kalkyler vilket skiljer sig från traditionell upphandling där kostnaden för projektet fastställs innan arbetet har påbörjats.

– Det tyder på att beställare ser oss som en trygg och pålitlig samarbetspartner, vilket är glädjande. Det känns också väldigt roligt att Serneke återigen involverar oss i ett av sina skolprojekt. Värmland är en av våra prioriterade hemmamarknader, så projektet med den nya skolan i Arvika är viktigt för oss, säger Carl-Johan Appelberg, marknadschef på Kynningsrud Prefab.

Nyligen påbörjade Kynningsrud Prefab montaget av stommarna till den första huskroppen som ska stå färdig till årsskiftet. Enligt planen ska samtliga stommar vara levererade till juni 2020.