Hem Betongbruden Betongbruden: Årets sista med sjöutsikt

Betongbruden: Årets sista med sjöutsikt

Från färjan
Foto: Åsa Karlström.

Betongbruden“Visst gillar du båtar och sådant?” frågade fabrikskillen på morgonen.

“Ja! Jag älskar att åka båt, har vi någon sådan körning idag eller?” svarade jag.

Det hade vi. Det visade sig vara en sväng ut till Möja tillsammans med bästa killarna från Svenssons Form och Betong AB. Det är alltid lika trevligt att jobba åt dem. Pumpade gjorde Linus från Simsjö Betongpumpar.

Det var inte självklart från början att jag skulle få jobbet men jag anmälde intresse fort som attan och höll tummarna tills fabrikskillen hade bestämt sig. Jag fick åka, härligt! Lasta klockan 09 och tillbaks ca 14 var planen så jag fick susa iväg och köpa lite lunch att ta med mig.

På väg ut till kajen där vi skulle ombord på färjan vräkte regnet ner. Samtidigt blåste det en del. Jag tänkte att det lär bli gungigt. När jag kom fram fick jag veta att betongbil plus personbil med minipump måste få plats på 19 meter, mer utrymme fanns inte. Lastbilen är cirka nio meter och det var precis så att det gick.

Vi tog plats uppe på bryggan och hade en trevlig färd ut till Möja. Väl där lade vi till och vädret var allt annat än mysigt. Blötsnöflingor i storleksklass med lovikavantar och hård vind. Jag var tacksam över att ha tagit vinterjackan, istället för fleecejackan som jag brukar ha. Det blåste dock rätt igenom jackan så jag fick förstärka med regnrocken.

När killarna kopplat och dragit slangen så började vi pumpa. Betongen hade fyra timmar retarder (som fördröjer brinntiden) i sig så den såg fin ut. Vi pumpade i vad som kändes som en hel evighet ståendes med vinden i ryggen. När vi var klara och på väg tillbaka fick kaptenen lite problem med att lägga till på grund av vädret. Till slut var alla av färjan och kunde bege sig hemåt efter en uppfriskande tur på sjön.

Nu tar jag lite julledigt och bloggen är tillbaka efter helgerna. Julen tillbringar jag traditionsenligt hos min familj i Österbybruk. 
Jag hoppas att ni alla får en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Åsa “Betongbruden” Karlström