Hem Okategoriserade Här är Thomas Concrete Groups hållbarhetschef

Här är Thomas Concrete Groups hållbarhetschef

Karin Gäbel
Karin Gäbel, hållbarhetschef på Thomas Concrete Group.

Karin Gäbel har har utsetts till hållbarhetschef på Thomas Concrete Group. Under hennes ledning ska koncernen fortsätta att utveckla sitt hållbarhetsarbete.

– Betong är redan från början ett mycket hållbart byggmaterial och vi känner ett genuint ansvar för att göra ännu mer för att utveckla koncernen utifrån ett hållbarhetsperspektiv, säger Hans Karlander, vd och koncernchef för Thomas Concrete Group, i ett pressmeddelande.

Karin Gäbel har lång erfarenhet från råmaterialbranschen, bland annat som kommunikationschef för HeidelbergCement i norra Europa, generalsekreterare vid European Expanded Clay Association i Bryssel, miljöchef vid HeidelbergCement i Bryssel och från motsvarande position hos Cementa. Hon är i dag ansvarig för hållbarhetsteamet vid konsultföretaget AFRY (ÅF Pöyry) i Göteborg och tillträder i den nyinrättade befattningen på Thomas Concrete Groups huvudkontor i Göteborg den 17 februari 2020.

Som milstolpar i koncernens hållbarhetsarbete nämns i pressmeddelandet lanseringen av betongprodukter med avsevärt lägre klimatpåverkan 2012 och introduktionen av CarbonCure-tekniken i USA 2016. Tekniken innebär att återvunnen koldioxid från atmosfären blandas in i betongen, vilket ytterligare optimerar betongens egenskaper och minskar dess koldioxidavtryck.

Under de senaste fem åren har Thomas Concrete Group förvärvat ett 40-tal fabriker i USA, Tyskland, Polen och Sverige. I Tyskland förvärvades tidigare i år en större råmaterialverksamhet i syfte att skapa en säkrare och mer hållbar tillgång på råmaterial samt möjliggöra ännu bättre kundservice.

Hans Karlander ser fram emot att jobba tillsammans med Karin Gäbel:

– Hon har starka meriter från både hållbarhetsarbete och kommunikation, vilket är en optimal kombination för oss.