Hem Okategoriserade Första plattan gjuten i Gisslaren

Första plattan gjuten i Gisslaren

Första gjutningen i Gisslaren
Jonas Schneider, vd för Familjebostäder, Dennis Wedin, bostadsborgarråd, och Arne Svensson, regionchef på Veidekke.

Den första symboliska gjutningen i Gisslaren vid Årstastråket i Stockholm är gjord. Kvarteret Gisslaren kommer att rymma 96 studentbostäder och en förskola för 90 barn.

– Nu säkerställer vi nya studentbostäder och en ny förskola i Årsta som står färdig 2021. Detta kommer vara ett viktigt tillskott i stadsdelen, vad gäller såväl förskoleplatser som att studenter kan få sin första bostad, säger fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M).

Tillsammans med Familjebostäders vd Jonas Schneider och Veidekkes regionchef Arne Svensson göt Dennis Wedin en betongplatta med tre barnspadar. En blinkning till den kommande förskolan på ca 1000 kvm som ska rymmas på de två nedersta våningarna och får en gård på baksidan. De 96 studentlägenheterna kommer att bli ettor med kök på ca 28 kvm med en liten balkong.

– Våra unga är framtiden och därför känns det extra bra att vi bygger nära 100 studentlägenheter i attraktiva Årsta, säger Jonas Schneider, vd för Familjebostäder.