Hem Hållbarhet Ännu en nominering för Brf Viva

Ännu en nominering för Brf Viva

Riksbyggens Brf Viva
Riksbyggens Brf Viva.

Riksbyggens Brf Viva i Göteborg fortsätter att nomineras till prestigefyllda utmärkelser. Projektet har fått en av fem nomineringar till det rikstäckande World in Property Award.

– Tanken med Brf Viva har redan från börjat varit att inte bara skapa ett fantastiskt projekt utan att även påverka hela branschen i en mer hållbar riktning. Vi har byggt Brf Viva för att det ska vara Sveriges mest hållbara bostadsprojekt och vi är glada och stolta över nomineringen, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Brf Viva byggdes med en ny, klimatförbättrad betong som har 30 procent mindre utsläpp av CO2 och har tidigare utsetts till “Årets Miljöbyggnad” och ”Årets bästa byggnad i Göteborg”.

– Visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta har funnits med ända sedan starten av projektet. Bara en sådana sak som att projektet har byggts helt utan parkeringsplatser för egenägd bil och att vi sålt ungdomsettor för 95 000 kronor visar att vi vågat prova nya lösningar, säger Mikael Ahlén.

World in Property Awards delas ut till ett företag eller ett projekt som gör ett extraordinärt avtryck på den svenska fastighetsmarknaden och ”visar på visionärsskap, framtidstro, mod och samhällsnytta i sitt arbete med stadsutvecklingsprojekt antingen inom bostadsområdet eller inom den kommersiella sektorn”. Vinnaren presenteras den 29 januari.