Hem Okategoriserade “Vårt mål var att hitta ett nytt hem”

“Vårt mål var att hitta ett nytt hem”

BASF

Riskkapitalbolaget Lone Star Funds förvärvar BASF:s Construction Chemicals-verksamhet. Det är en verksamhet med över 7000 anställda, produktionsanläggningar och försäljningskontor i över 60 länder och en omsättning på 2,5 miljarder euro 2018.

– Vårt mål var att hitta ett nytt hem åt Construction Chemicals-verksamheten där den kan nyttja sin fulla potential. Under Lone Stars paraply kan Construction Chemicals-teamet fokusera på en tillväxtväg med en branschspecifik strategi, säger Saori Dubourg, styrelseledamot för BASF SE och ansvarig för Construction Chemicals.

Lone Star är ett riskkapitalbolag som investerar i fastigheter, aktier, kredit och andra finansiella tillgångar. Sedan Lone Star bildade sin första fond 1995 har de upprättat tjugo riskkapitalfonder med sammanlagda kapitalåtaganden på omkring 85 miljarder USD.

– BASF:s Construction Chemicals-verksamhet passar mycket bra in i vår portfölj och kompletterar våra investeringar inom byggmaterialbranschen, säger Donald Quintin, Europapresident på Lone Star, och fortsätter:

– Vi sätter stort värde på BASF:s byggkemikalieexperters erkända branschkunskap och kompetens, uppbackat av deras stora erfarenhet av innovativa produkter och ett fantastiskt forsknings- och utvecklingsarbete. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans enligt en tillväxtorienterad affärsstrategi.