Hem Arkitektur Ny vd för BSK Arkitekter

Ny vd för BSK Arkitekter

Lise-Lott Söderlund
Lise-Lott Söderlund. Foto: BSK Arkitekter.

Efter fyra år som vice vd blir Lise-Lott Söderlund nu vd på BSK Arkitekter. Som chefsarkitekt har hon arbetat med en rad av BSK:s mest prestigefyllda projekt och vunnit flera arkitekttävlingar.

Tillsammans skall vi ytterligare höja den arkitektoniska nivån och säkerställa robusta lösningar som är hållbara för framtiden, i alla våra uppdrag, säger Lise-Lott Söderlund som har jobbat på BSK Arkitekter i över 20 år.

På meritlistan finns bland annat en nominering till Kasper Salin-priset och utnämningen till ”Årets unga ledare inom samhällsbyggnadssektorn”.  Ulf Mangefors, styrelseordförande för BSK Arkitekter, menar att bytet av vd kommer helt rätt i tiden.

– Marknadsläget har förändrats under 2019 och vi har noterat en avmattning på efterfrågesidan. Vi tror att vägen framåt är att ytterligare fokusera på vår arkitekturprofil och inte minst utifrån framtidens förväntningar. Vi stärker vårt varumärke genom att på detta sätt bli mer synliga på marknaden, säger Ulf Mangefors.

Lise-Lott Söderlund efterträder Stina Ljungkvist som suttit på företagets vd-post i fem år.