Hem Betongbruden Betongbruden: “Mjukstart” med ringlass

Betongbruden: “Mjukstart” med ringlass

Betongbruden

Hoppas att alla ni där ute har haft härliga helger och ledighet. Vi har haft ganska lugnt med jobb så min första arbetsdag var först nu mitt i januari. Det blev en lugn sextimmarsdag, skönt med en mjukstart.

Dagen därpå hade jag också körning, och framåt eftermiddagen fick jag en in till Skeppsholmen i centrala Stockholm. När jag kom dit fick jag höra att formen läckte och att det var 2,5 bilar före mig. “Ha tålamod” sa de. Jag konstaterade att det skulle bli lite övertid…

Efter att ha lossat såg jag på datorn att det låg ett lass till planerat på mig. “De kan inte mena allvar” tänkte jag som hade börjat 05.30 på morgonen. Ropade upp fabriken och de satt lite i skiten så jag ställde såklart upp och tog ett lass till.

“Det är ett ringlass” sa fabriken. Det innebär att bygget ska ringa och säga om de behöver ett extra lass eller om de klarar sig med det de hade beställt från början. Jag åkte tillbaks till fabriken via en mack för att köpa en korv eftersom det då var längesen jag åt lunch. Jag fick tyvärr ett lass till så jag lastade och åkte in till Skeppsholmen. Väl där såg jag hur pumpen hade packat ihop och började backa därifrån.”Åh nej, det blir säkert ränna då” tänkte jag uppgivet.

Ränna gör att det tar längre tid att bli klar med spolningen och det hade jag absolut ingen lust med. Jag möttes av kunden som ursäktade sig med  “I’m sorry darling, we are finished and don’t need you”! Jag tänkte många ord som inte lämpar sig för tryck. Sedan ropade jag upp fabriken igen och vi kom överens om att jag skulle åka till hemmafabriken och tippa av returlasset där.

När jag kom till fabrikent hittade jag inte de C3C-formar som vi tippar returbetongen i. Ingen personal var kvar så jag fick klicka ut betongen på backen som man gjorde före C3C-tiden. Fem kubik betong tar en del plats, bland annat kollegans parkeringsruta. Jag spolade och åkte hem efter tolv timmars jobb.

“Mjukstart” var det någon som sa. Trots det är det skönt att vara igång igen, jag har ju världens bästa jobb!

Åsa “Betongbruden” Karlström