Hem Okategoriserade Produktionsbegränsning i ID06-systemet

Produktionsbegränsning i ID06-systemet

iD06

Från och med onsdag 22 januari krävs ett giltigt Id06-kort på alla byggarbetsplatser med Id06-systemet, men en produktionsbegränsning innebär att kortbeställningar från ett antal länder utanför EU och EES inte fungerar.

– Det innebär så klart problem för den enskilde individen men i det stora hela är det inte ens en promille sett till helheten vi pratar om, säger Thor Jonsson, verksamhetsområdeschef på Id06 till Byggindustrin.

Enligt Id06 handlar svårigheterna om att vidimera identitetsformat och bestyrkta inresehandlingar. Sammanlagt är det ett hundratal personer utanför EU- och EES-länder som inte kan beställa ett nytt ID06-kort förrän 24 januari då problemet ska vara åtgärdat.

Totalt har ID06-kort levererats till cirka 480 000 personer från 91 länder fördelat på företag från 25 länder.