Hem Okategoriserade Dewalt lanserar sladdlös murspårfräs

Dewalt lanserar sladdlös murspårfräs

DCG200 54V XR
En arbetshastighet på 9000 varv i minuten ska göra det enkelt att åstadkomma exakta spår med rena ytor runt omkring.

Dewalt lanserar en batteridriven murspårfräs med en prestanda som matchar en nätansluten 230 V-modell. Med nya DCG200 ska det gå snabbt och enkelt att fräsa ut spår för kablar, ledningar och rör.

Enligt ett pressmeddelande är Dewalt först i branschen med ett batteriverktyg för professionella användare. DCG200 54V XR Flex marknadsförs som den allra första batteridrivna murspårfräsen för arbete med krävande installationer av kablar och ledningar i väggar och golv av bland annat betong. Utan långa dragningar av sladdar är den särskilt användbar på stora byggarbetsplatser eller platser där tillgången på el är begränsad.

Murspårfräsens arbetshastighet på 9000 varv i minuten ska göra det enkelt att åstadkomma exakta spår med rena, fina ytor runt omkring. Det maximala skärdjupet i massiv betong är 32 mm och justeras verktygsfritt liksom skärbredden.

Enligt Dewalt är säkerhetsfunktionerna utmärkande för DCG200. De ska ger optimalt skydd mot luftburna partiklar, minskad bullernivå och reducerad skaderisk. En inbyggd motorbroms skyddar användaren mot kick-back-incidenter.

Cirkapris för DEWALT 54V XR Flexvolt murspårfräs, DCG200T2, med två batterier och laddare är 8 895 kr exkl. moms.