Hem Hållbarhet Är Brf Viva Guldhemmet 2020?

Är Brf Viva Guldhemmet 2020?

Brf Viva

Tiden i rampjluset är inte över för Riksbyggens Brf Viva, som är en av tre nominerade till Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”.

– Det känns extra roligt att Brf Viva är nominerat till ett pris som aldrig tidigare delats ut. Målsättningen har varit att skapa ett unikt projekt ur en innovations- och hållbarhetsaspekt och som kan inspirera hela branschen till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Mikael Ahlén, marknadsområdeschef för Riksbyggen i Göteborg.

Brf Viva. som byggdes med en ny, klimatförbättrad betong, har tidigare utsetts till “Årets Miljöbyggnad” och ”Årets bästa byggnad i Göteborg”. Nyligen utsågs också Riksbyggen, för andra året, till det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B 2019.

Guldhemmet-priset delas ut i nio kategorier av bostadsportalen Hemnet med målsättningen att ”etablera priset som ett kvalitetsmärke för extraordinära personer och prestationer inom bostadsbranschen”. De övriga nominerade i kategorin ”Årets bostadsutvecklare” är Resona Utveckling i Stockholm och projektet Snabba hus i Råcksta. Vinnaren presenteras på Guldhemmetgalan på Grand Hotel i Stockholm den 5 mars.