Hem Okategoriserade Nya bodar ska öka inkludering

Nya bodar ska öka inkludering

Veidekke

Från den 1 mars i år ska Veidekkes nya byggprojekt ha bodar med minst två omklädningsrum.

– Även om det redan funnits möjlighet att duscha privat så konstaterade vårt kvinnliga nätverk att det var svårt att byta om separat från de manliga kollegorna. Då framkom det att några bytte om med männen, andra på toaletten eller bakom något slags provisoriskt skynke, säger Mats Nyström, vd för Veidekke Sverige.

Mats Nyström
Mats Nyström.

Han ser de nya Veidekkebodarna som en investering i bättre arbetsmiljö och hälsa. Kostnaderna för satsningen bedöms som marginella.

– När vi har arbetat med våra leverantörer, Ramirent och Cramo, så har det bara bemötts med entusiasm och enkelhet. Vi är inte först ut att fråga om detta, men vi verkar var först i landet med att faktiskt fatta beslut kring verkställande, säger Mats Nyström.

Omklädningsrummen i bodarna ska fördelas så att kvinnor och män kan byta om i varsitt låsbart och insynsskyddat rum. Det ska finnas minst en dusch per sex personer och sanitetsbehållare på samtliga toaletter.