Hem Betongbruden Betongbruden mot nya äventyr

Betongbruden mot nya äventyr

Betongbruden

Efter nästan sex år på i stort sett samma företag fick jag nog och sade upp mig.

När jag började på dåvarande Betonglarsson var det ett välskött företag och det kändes som att jag hade “hittat hem”. Sedan såldes Betonglarsson för att senare gå i konkurs varpå dåvarande vd gjorde en omstart med den nya firman Bardes Transport.

De flesta av oss på Betonglarsson följde med till det nya bolaget. Jag var missnöjd med hur företaget hade skötts och inte förvånad över konkursen, men resonerade att alla kan “skita i det blå skåpet”, det är hur man städar upp efter sig som räknas. Alltså tyckte jag att vd:n kunde få en ny chans.

Bardes startades i början av sommaren 2019 och sedan dess har det varit stappligt. Tidigt i höstas började jag tappa tron på att det skulle fungera och vid årsskiftet var jag övertygad om att det skulle gå åt skogen. Så jag ringde till ett åkeri jag hade fått ett bra intryck av och erbjöd mina tjänster. Just då var det inte läge att anställa men jag hade ingen brådska, jag hade ju fortfarande min bil som jag trivdes med och min körning på Skanska i Farsta, min hemmafabrik sedan jag började i branschen. Vi bestämde oss för att hålla kontakten.

Ett par veckor senare hände något riktigt uppseendeväckande i branschen vilket försämrade Bardes redan ansträngda tillvaro och nu var det verkligen dags att byta jobb. Jag var på en intervju och blev uppringd av ett annat åkeri men det första åkeriet jag hört av mig till sade att de var intresserade så jag avvaktade. Jag var inte särskilt bekymrad över möjligheten att få jobb, en chaufför med min erfarenhet är guld värd idag. Mitt enda bekymmer var att jag ville ta mig tillbaks till min hemmafabrik.

Givetvis var det en väldig massa saker som hände bakom kulisserna under den här tiden. Många, många samtal med kollegor och åkare. Informationen från Bardes har varit så gott som obefintlig och det var så klart en stor otrygghet för många. Vad skulle hända? Skulle man säga upp sig eller sitta lugnt i båten?  Vid konkursen förra året uppmuntrade jag folk att ge det en chans till, vd var ju ny i branschen och kanske hade han lärt sig något.  Den här gången var jag inte lika optimistisk utan rådde folk att byta jobb. Om man inte kan ta hand om varken fordon, anställda eller kunder kan man inte driva ett företag.

För att göra en lång historia kort så blev jag i alla fall erbjuden jobb på det företag jag först hört av mig till. Jag fick en trevlig bil och är tillbaka på hemmafabriken, det kunde inte ha blivit bättre för min del. Mer info om den nya firman och de första veckorna där kommer i nästa blogg. Ha en fin dag!

Åsa “Betongbruden” Karlström