Hem Okategoriserade ​Nytt verktyg kapar armerad betong avgasfritt

​Nytt verktyg kapar armerad betong avgasfritt

Kapmaskin

Milwaukees nya verktyg M18 Fuel kapar armerad betong utan bensinmotor och skapar en bättre arbetsmiljö. 

– Detta verktyg är banbrytande för branschen, säger Henrik Nielsen, produktchef på Milwaukee Tool.

M18 Fuel väger upp till upp till hälften så mycket som traditionella kapmaskiner och kan även användas inomhus eftersom den inte avger avgaser.

– Personalen som använder M18-systemet kan kapa tegel och betong med ett verktyg som är fullt kompatibelt med befintliga M18-batterier och de blir mindre trötta eftersom verktyget är mycket lättare än de flesta bensindrivna motsvarigheter. De får även en hälsosammare arbetsmiljö utan avgaser, de behöver inte blanda bensin och olja och slipper dessutom tillhörande motorunderhåll, säger Henrik Nielsen.

Enligt ett pressmeddelande startas den nya kapmaskinen med en avtryckare i stället för startsnöre och fungerar för såväl armerad betong som andra metaller och material som stålrör, gjutjärn, armeringsjärn och murblock.

Kapmaskinen har flera nya funktioner som en broms som stoppar kapskivan på under tre sekunder, en överbelastningsindikator som tänds när användaren pressar kapmaskinen för hårt och ett fullt justerbart sprängskydd som låter användaren hålla kapmaskinen i önskat läge.

Vid kapning av bland annat betong används ofta en vattenkälla med handpump och M18 Fuel-kapmaskinen kan kombineras med M18 Switch Tank med 15 liters vattenkapacitet för att utföra arbetet sladdlöst. På så sätt ska en person kunna utföra arbetsuppgifter som tidigare krävde två.

Med Milwaukees One-Key-teknik går det även att spåra och hantera verktyget digitalt.