Hem Betongbruden Betongbruden bland skurna rullar

Betongbruden bland skurna rullar

Betongbruden

Som jag skrev förra veckan så har jag alltså bytt företag. Den nya arbetsgivaren heter Nacka Miljötransporter AB och var mitt förstahandsval när jag började se mig om efter en annan arbetsgivare.

Jag hade träffat ägaren och transportledaren vid tidigare tillfällen och då fått ett bra intryck. Så när jag fick beskedet om att de ville anställa mig blev jag såklart väldigt glad. Det känns som att de är ett sådant företag som jag vill jobba för och jag tror att jag kan vara till nytta hos dem, inte bara som betongbilschaufför.

Företaget har betongbilar, schaktbilar och en kranbil. De har kört åt Betongindustri sedan 1965 och är deras äldsta åkeri. Det är ett litet företag som verkar ha en god stämning och det finns gott om humor vilket är viktigt för mig. Ska man närapå bo på jobbet i perioder så måste det åtminstone finnas humor.

Nya lastbilen.

Jag har fått en Volvo FMX 18 som ny arbetskamrat. Det är den nyaste lastbil jag har haft, och initialt är jag väldigt nöjd. Nästa omgående efter att jag hade börjat köra den upptäckte dock en av fabrikskillarna skador på påbyggnationen (det som gör lastbilen till en betongbil) och jag som aldrig sett liknande skador fotade dem och skickade till chefen. Dagen efter for jag och chefen till RJ Mekan som ordnar dessa påbyggnationer.

Det visade sig att en mycket väsentlig del till roteraren (rullen) hade skurit på grund av att den tidigare chauffören inte hade brytt sig om att fylla på fett i smörjnipplarna. Det ska normalt göras ett par gånger i veckan. 
Rullen fick bytas vilket kostade i runda slängar tio tusen.

Två dagar senare började rullen på andra sidan bilen låta illa och det visade sig att den också hade skurit. Ingen kul start på nya jobbet men det var åtminstone inte jag som hade gjort bort mig. Åkte igen till RJ och de bytte rullen, sedan bev det en fika och lite prat om allt som hänt i branschen.

Åsa “Betongbruden” Karlström