Hem Okategoriserade Brf Viva vann nya Guldhemmet-priset

Brf Viva vann nya Guldhemmet-priset

Riksbyggens Brf Viva
Riksbyggens Brf Viva.

Det blev Riksbyggens Brf Viva i Göteborg som tog hem Hemnets nya pris Guldhemmet i kategorin ”Årets bostadsutvecklare”. Tidigare har Brf Viva utsetts till Årets Miljöbyggnad och ”Årets bästa byggnad i Göteborg”. Dessutom rankades Riksbyggen, för andra gången, som det mest hållbara företaget i fastighetsbranschen enligt Sustainable Brand Index B2B 2019.

– Målsättningen med Brf Viva har varit att skapa ett unikt projekt ur en innovations- och hållbarhetsaspekt och som kan inspirera hela branschen till ett mer hållbart bostadsbyggande, säger Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig för Riksbyggen i Göteborg.

Priset för ”Årets bostadsutvecklare” delades ut under en gala i Vinterträdgården på Grand Hôtel i Stockholm inför 370 gäster. Enligt motiveringen för Årets Bostadsutvecklare är Brf Viva ”ett innovativt forskningsbaserat projekt som integrerat såväl miljömässiga som sociala hållbarhetsaspekter på ett sätt som juryn anser vara goda exempel som visar på hur branschen tar hållbarhetsfrågorna på allvar”.

Ett exempel på innovationer i Brf Viva är den klimatförbättrade betongen med 30 procent mindre utsläpp av CO2.