Hem Teknik Trimble presenterar Tekla 2020

Trimble presenterar Tekla 2020

Tekla 2020

Trimble har nu presenterat uppdaterade versioner av Teklas programvarulösningar för byggnadsinformationsmodellering (BIM) och konstruktionsteknik.

– Med hjälp av den förbättrade integrationen mellan Tekla Tedds (för konstruktionsberäkningar) och Tekla Structures (för 3D-modeller) får användaren en bättre kvalitetssäkring och ett standardiserat beräkningsbibliotek säger Tove Lindblad, affärsutvecklingschef på Trimble.

Tekla Structures 2020 Maintenance innefattar samarbetsplattformen Trimble Connect (Business), en molnbaserad lösning som ger projektdeltagare möjlighet att dela, granska, samordna och kommentera informationsrika modeller, ritningar, förteckningar och annan projektinformation i realtid.

– Tyngdpunkten skulle jag säga är att man kan koppla sina egna konstruktionsberäkningar till sitt Tekla Structures-projekt, vilket innebär att beräkningsdokumentationen för delarna finns kopplat till modellen, säger Tove Lindblad

Uppdateringar i Tekla Structures 2020:

  • Enklare modellering av komplexa former med hjälp av geometriska förbättringar
  • Bättre användbarhet, kontroll och produktivitet med förbättrad funktionalitet vid armeringsmodellering
  • Snabba och enkla formsättningsverktyg och förbättrad håldäcksmodellering
  • Ritningsförbättringar som ger en snabbare och tryggare process
  • Förbättrad egenskaper vid visualisering av punktmoln inklusive kollisionskontroll