Hem Okategoriserade “Vi står redo första oktober”

“Vi står redo första oktober”

Johan Lindholm, Byggnads.
Johan Lindholm, Byggnads förbundsordförande.

På grund av coronaviruset har förhandlingarna i årets avtalsrörelse har skjutits upp till oktober. Ett klokt beslut enligt Johan Lindholm, förbundsordförande i Byggnads.

– Nu behöver vi förbereda och fokusera på det viktiga i denna svåra stund, säger Johan Lindholm, förbundsordförande i Byggnads.

Förslaget att bordlägga avtalsförhandlingarna i höst kom från medlarna, De opartiska ordföranden. LO och Svenskt Näringsliv har rekommenderat samtliga arbetsgivare att förlänga avtalen till den 31 oktober.

– Viktigt både för våra medlemmar och samhället att vi parter tar ansvar och löser saker i rätt ordning. Vi står redo första oktober, säger Johan Lindholm i ett pressmeddelande.

Enligt Byggnads avtalssekreterare Torbjörn Hagelin är det långt från okomplicerat att skjuta upp förhandlingarna.

– Vad det innebär i detalj behöver vi nu diskutera med våra motparter på arbetsgivarsidan. Förhandlingar kring ansvarsfulla lösningar på det akuta läget på arbetsmarknaden just nu pågår redan för fullt. Vi förstår att många företag har det tufft, men arbetstagarna får inte heller lämnas åt sitt öde. Nu måste vi hjälpas åt.