Hem Okategoriserade Han ska putsa siffrorna hos Combimix

Han ska putsa siffrorna hos Combimix

Mathias Stenback är ny affärsområdeschef för fasad och betong på Combimix.
Mathias Stenback är ny affärsområdeschef för fasad och betong på Combimix.

Combimix presenterar en ny affärsområdeschef för fasad och betong. Han heter Mathias Stenback och har arbetat inom företaget i snart fyra år.

– Det känns självklart jätteroligt. Både för att jag fått förtroendet av mina medarbetare och för att det är en stor utmaning för mig, säger Mathias Stenback.

Han hoppas och tror att han fått rollen för att han är en lagspelare.

– Jag har lätt för att se olika personers styrkor och på så sätt formera en stark organisation. För mig är personalansvaret verkligen något positivt.

Combimix, som utvecklar och tillverkar mineralbaserade produkter för byggindustrin, har enligt Mathias Stenback en platt organisation där det finns utrymme för nya idéer.

– Det gäller att sticka ut i en bransch där produkterna är relativt likvärdiga. Det som skiljer oss åt är människorna och vår inställning till våra kunder. Vi jobbar nära och vi åker ut på i stort sett alla projekt vi är med i. Vår service, tillgänglighet och lösningsorienterade inställning gör att kunderna gillar oss.

En uttalad utmaning är att få Combimix att växa på fasad- och betongsidan och bli bättre i föreskrivande led som konstruktörer och arkitekter. Mathias Stenback vill lyfta fram hur cementbaserade produkter kan vara ett minst lika hållbart alternativ till exempelvis trä och stål.

– Det gäller att kombinera materialen på bästa sätt och väga in materialens hela livscykel.