Hem Okategoriserade Byggföretag bor på camping i coronatider

Byggföretag bor på camping i coronatider

Hotellbranschen har det tufft i och med coronaviruset och kravet på social distansering. Många företag söker sig nu till campingarnas företagsboenden och bland kunderna finns allt från byggföretag till vårdgivare.

– En unik fördel med camping är att gästen har sitt eget boende. På så sätt kan man praktisera social distansering, utan att behöva kompromissa med sin bekvämlighet.”, säger Johan Söör, vd på landets ledare campingkedja First Camp.

Under förra veckan ökade antalet bokningsförfrågningar från företag med över 25 procent jämfört med en normal vecka. Samtidigt som den rådande situationen slår hårt mot många hotell, märker First Camp att efterfrågan på stugboende i citynära naturmiljöer ökar.

– Visst har vi också haft en del avbokningar på grund av inställda evenemang, men det märks att bygg, konstruktion, montage och liknande verksamheter har kvar sin verksamhet och ser fördelarna med stugboende när de arbetar på annan ort, säger Johan Söör.

First Camp-stugaFirst Camp har för närvarande 35 av sina 44 destinationer öppna och i början av april öppnar resterande nio. Sammanlagt erbjudsnästan 1500 stugor över hela Sverige, från Malmö till Luleå.

– Vi har länge sett en trend, att de som reser i arbetet blir allt mer intresserade av nya slags boenden – och en ny slags bekvämlighet. Att bo i ett eget boende, på ett prisvärt sätt, med parkering utanför dörren, matlagningsmöjligheter och med naturen runt knuten, lockar allt fler. I rådande läge och i skenet av coronakrisen, verkar det som att dessa värden är mer attraktiva än någonsin. Vi ser att både våra topprustade stugor med hotellstandard, och våra enklare stugor bokas mer och mer.

First Camp har vidtagit åtgärder för att gästerna ska känna sig trygga under den pågående pandemin. Det handlar bland annat om att gemensamma utrymmen städas oftare och att stugor med badrum extrautrustas med tvål. Företaget följer myndigheternas riktlinjer och bevakar frågan löpande.

– Vi känner med alla de företag i besöksnäringen som drabbas hårt av nuvarande situation, men det känns bra att vi kan erbjuda arbetstillfällen, säger Johan Söör.