Hem Mixat Barnby invigd med Kynningsrud-hus

Barnby invigd med Kynningsrud-hus

Malaika Villages Faraja med Kynningsrud-huset är redo att användas

Kynningsrudföretagen hjälper den norska organisationen NSP Aid i deras arbete för föräldralösa barn i Kenya. Nu har en ny barnby öppnat där samlingshuset fått namnet Kynninsgrud.

Malaika Villages Faraja med Kynningsrud-huset är redo att användas
Heine Lein på invigningen. Foto: Kynningsrud.

– Det var speciellt att vara med i öppningen och se hur vi hjälper till att göra en stor skillnad för många. Även om vi inte kan hjälpa alla räddar våra bidrag många från en instabil existens i slummen, säger avdelningschefen Heine Lien, som representerade Kynningsrud på invigningsdagen.

Barnbyn, som ingår i ett projekt kallat Malaika Villages Faraja, består av tre bostadshus och ett samlingshus med kök och matsal som fick namnet Kynningsrud. Det är menat som ett tack för många års bidrag genom organisationen NSP Aid. När finansieringen är ordnad ska byn utökas med sex hus.

– Det var otroligt kraftfullt att få en djup inblick i förhållandena i slummen, och lika starkt att uppleva festdagen med öppnandet av byn, säger Heine Lien.

Malaika Villages Faraja med Kynningsrud-huset är redo att användas
Det finns plats för fler hus i Malaika Villages Faraja.

De bor åtta barn och en “mamma” i varje bostadshus som har en hög standard. De byggnader i Malaika Villages Faraja som stod klara 2012 är väl underhållna, vilket är mycket positivt då underhåll ofta försummas i afrikanska länder.

NSP Aid arbetar med ett långsiktigt perspektiv och är involverat i många olika stödprojekt. Förutom etablerandet av barnbyar drivs flera olika skol- och utbildningsprojekt för barn och ungdomar från slummen. NSP Aid stöttar även företag som försöker etablera sig på marknaden.