Hem Mixat Björn gjuter stödmur i Finjas serie

Björn gjuter stödmur i Finjas serie

Ny kommer nya avsnitt av Finjas Youtube-serie Björn bygger bo. I det första visar hantverkaren Björn Christiernsson hur han gjuter en stödmur på familjens uppfart.

– Med en stödmur får jag en väldigt tydlig och snygg kant att följa när vi kör upp eller ner för uppfarten. Stödmuren formsattes på samma sätt som grunden på huset så muren kommer inte bara bli funktionell utan även smälta in bra och bli väldigt vacker, säger Björn Christiernsson.

En stödmur ska stå emot ett högt marktryck, där en sida är synlig och i Björns fall avslutar ena sidan av en uppfart. Björn visar hur han bygger formen, armerar och gjuter för dig som vill skapa något vackert och beständigt i betong.

– Jag ville använda en betongsort som var mer beständig mot framförallt vägsalt och salt som normalt sett är frätande på betong och valet blev Finjas Reparationsbetong Anläggning Grov som har just den egenskapen.