Hem Mixat Det är nu innovationer föds!

Det är nu innovationer föds!

Redaktören reflekterar

Det är nu vi ska vara innovativa. Den som är uppfinningsrik kan kanske klara den ekonomiska nedgång som vi är i nu och som kommer. Här kommer fem inspirerande exempel. Ett råkar vara mitt eget, inte särskilt ödmjukt, men det gäller att passa på. Fast jag väntar ändå till sist.

1. IDG. Mediakoncernen för IT-branschen, så kan man väl kalla dem, var tvungna att ställa in sitt stora, lukrativa event Webbdagarna, på grund av coronaviruset. Eller måste de det? Nej, de ställde blixtsnabbt om till ett digitalt event. Coolt!

2. ExpanderaMera. Bemanningföretaget inom byggbranschen har personal över och vad gör man då? Jo, hyr ut sina anställda per timme som ”handymen” till privatmarknaden. Ägaren Jessica Löfström skickar dessutom ut pressmeddelandet som en videoselfie.

3. SVT. När alla äldre sitter isolerade ställer man om programtablån och sänder populära repriser med gammaldags hallåor. ”Sällskap med SVT”, kallar man det. Nu får vi se Jovan Radomir och Ritza Papaconstantinou i rutan igen. Känns tryggt. Och kanske stannar tittarna kvar även i framtiden.

4. Pressbyrån. Har öppnat onlinebutik och bjuder på portot. Shoppa dina tidningar, få dem hemskickade och det kostar inget extra. Genialt!

5. Betongfeber. När Nordbygg ställde in och Tidskriften Betong inte kunde ha sin monter där Betongklubbens alla företag skulle inrymmas så kör vi vår digitala mässa Betongfeber istället. Här på betong.se den 4-8 maj kommer våra 20 medlemmar rocka fett med tävlingar, nyheter och allt annat som finns på en vanlig mässa. Kanske kommer vi ha en godisskål också.

Till sist vill jag bara flagga för hur Abetong firar sitt 75-årsjubileum genom att publicera 75 inlägg på Linkedin. Det är historia, nutid, personligt och intressant. Bra idé. Nu är de på inlägg 11, följ dem!