Hem Mixat Mapei vann innovationspris

Mapei vann innovationspris

Årets innovation

Efter en omröstning på den norska sajten bygg.no har Mapei tilldelats “Årets innovationspris”. Mapei fick utmärkelsen för Re-Con Zero, en produkt för återvinning av restbetong till ballast.

– Det här är en stor ära, ja, helt enkelt fantastiskt roligt! Liksom många andra befinner vi oss i en tid med många utmaningar. Det är därför vi verkligen uppskattar denna seger just nu, säger Mapeis koncernchef Trond Hagerud.

Mapei konkurrerade om priset med energieffektivitetsföretaget Eco Stor och den digitala plattformen Pronto från Work Systems AS. På grund av rådande omständigheter hölls presentationerna på en digital plattform. Efter att rösterna räknats var det tydligt att Mapei tog hem segern med drygt hälften av rösterna.

– Innovation och hållbarhet är pelarna i vår strategi för Mapei i Norden och Baltikum, detta är en viktig seger eftersom det visar att vi är på rätt väg. Vi visar att vi kan utveckla innovationer som passar oss och våra kunder, säger Trond Hagerud.

Prispengarna på 100 000 norska kronor kommer att gå till ytterligare forskning för att hitta mer hållbara och innovativa lösningar, särskilt vidareutvecklingen av Re-Con Zero.