Hem Fråga Experten Fråga Experten: Få bort “dammet” från altanen?

Fråga Experten: Få bort “dammet” från altanen?

Fråga Tidskriften Betongs experter

När vi byggde hus gjorde vi även en stor altan på ca 130 kvm som göts i betong (obehandlad utomhusbetong). Vi skulle behöva tips på hur vi ska få bort “dammet” som följer med in i huset och gör så det blir fötter och tassar överallt. Har endast tvättat det med vatten och industritvätt men det hjälpte inte. Har ni nåt bra tips vad jag kan göra för att få bukt med detta problem
/Jesper

Obehandlad betong har
en tendens att ”damma”, och för att bli av med detta behandlas ytan med dammbindare. Finns att köpa hos bygghandel eller färgaffär, och kan vara av typen akrylat, silan, vattenglas m.m. Följ instruktionerna för produkten, och kolla så den fungerar att ha utomhus.

Oskar Esping, tekn. dr. Thomas Betong och Thomas Concrete Group