Hem Betongbruden En stådag med Betongbruden

En stådag med Betongbruden

Betongbruden

Ibland har vi ingen körning på bilarna och då passar man på att ägna dem åt service eller reparationer eller vad som nu behöver göras.  Dessa dagar brukar kallas “stådag” eftersom bilen står.

Måndagen var en sådan dag. Dagen började med att kollegan Thomas körde min bil till verkstaden. Lastbilen har haft fel som har gjort att den har dragit orimligt mycket motorolja.

Jag hämtade Thomas på verkstaden och så åkte vi till butiken där företaget köper sina arbetskläder. Jag behövde byta ett par byxor som, trots att vi hade tagit mått och beställt rätt storlek, var mer lagom för barhäng en kväll på krogen än att arbeta bekvämt i.

Sen åkte vi till chefen för att lämna papper och hämta formolja. Han sa att det var ett par till kollegor som inte hade någon körning så vi ringde dem och föreslog en gemensam lunch.

“Medan vi väntade fick vi tömma min bil på diverse prylar för att få plats med allt folk.”

Det ville de så först åkte vi till en verkstad för att hämta den första kollegan där han hade sin bil inlämnad och efter det iväg till firmans tomt och vänta på nästa. Medan vi väntade fick vi tömma min bil på diverse prylar för att få plats med allt folk. Den sista kollegan anslöt och så åkte vi och käkade.

Vi kör alla på olika fabriker och det är väldigt ovanligt att man hinner luncha med sina kollegor så det här var mycket trevligt och uppskattat.

Efter lunchen körde jag tillbaka dem till tomt och verkstad och sen åkte jag och Thomas tillbaka till hemmafabriken i Farsta där han hade sin personbil. Min lastbil var inte klar på verkstaden och eftersom jag skulle till tandläkaren så skulle Thomas och hans fru lösa hämtningen av den. Även om vi inte hade någon körning så fick vi en hel del annat gjort, skönt!

Åsa “Betongbruden” Karlström