Hem Mixat Stabilt WSP-kvartal på orolig marknad

Stabilt WSP-kvartal på orolig marknad

Håkan Danielsson, vd för WSP Sverige.
Håkan Danielsson, vd för WSP Sverige. Foto: WSP.

Trots coronapandemins inverkan på omvärlden ökar det internationella konsultföretaget WSP sin nettoomsättning med 4,4 procent under årets tre första månader. Även WSP Sverige levererar ett stabilt kvartal.

– I slutet av kvartalet kan vi se en viss påverkan, men det är marginellt. Vi har en bra bredd både bland kunder och sektorer som gör att vi står stabilt även i en kommande nergång, säger Håkan Danielsson, vd för WSP i Sverige.

WSP-koncernens utveckling är stabil med en nettoomsättning på 1,7 miljarder kanadensiska dollar. Den organiska tillväxten ligger på drygt en procent

– Stor del av våra uppdrag består av samhällsviktig verksamhet som måste fortsätta rustas upp och utvecklas, vilket känns bra ur flera perspektiv. Men självklart behöver även vi rusta vår egen verksamhet för att möta det som nu sker i omvärlden och säkerställa lönsamhet även i kommande kvartal, säger Håkan Danielsson.

Omställningen till att bedriva stora delar av arbetet på distans gick snabbt och verksamheten har rullat på som vanligt med fokus på att stötta kunderna i en omvälvande tid. Enligt Håkan Danielsson accelererar nu delar i den satta strategin för att möta en delvis förändrad efterfrågan.

– Det finns flera svårigheter, dessa behöver vi förhålla oss till, men jag ser också många möjligheter. Exempelvis intensifierar vi vårt arbete kring automation och effektiv organisation, fortsätter fokusera på innovation och samarbete med start ups samt på vår hållbarhetsrådgivning som blir allt viktigare när vi nu på många sätt kommer se en omstart av vårt samhälle. Mycket kommer ha förändrats när vi kliver ur på andra sidan och vi räknar med att kliva fram som en ännu starkare aktör.