Hem Betongbruden Betongbruden i fängelse

Betongbruden i fängelse

Betongbruden

Jag och kollegan som jag delar bil med för tillfället åkte till Betongindustri häromdagen. De behövde en extra bil och vi kunde ställa upp.

Kom dit och gick in på kontoret och sade godmorgon och lämnade mitt telefonnummer så att de kunde nå mig under dagen om det behövdes. De kom ihåg att jag gillade tunnlar och sa att det fanns såna jobb underdagen. Perfekt, alla tunneljobb till mig svarade jag glatt.

Efter en stunds väntetid var det dags att lasta. De ursäktade sig och sa att det första lasset inte skulle bli någon tunnelkörning. I stället fick vi ett jobb inne på Anstalten Österåker, kul! Jag har aldrig varit innanför murarna på ett fängelse så det var ju roligt med ett lite udda jobb.

Inga direkta instruktioner medföljde så vi åkte dit och stannade en bit utanför. Försökte ringa till kunden som inte svarade. Till slut kom det en kranbil som hade koll på det mesta så han förklarade hur vi i alla fall skulle ta oss igenom den första porten.

Väl innanför den var det som en innergård och där blev vi stående. Jaha, och nu då? Efter en stund kom det ett par gående så jag hängde på dem. Innanför en väldigt anonym dörr fanns vakten så jag anmälde mig där. En av vakterna följde med ut och kollade i bilen innan han gick före och visade vart vi skulle.

Vi passerade tre grindar till innan vi var framme vid en annan innergård. Där skulle det gjutas fundament till staketstolpar. Jag körde ut med rännan och började fylla groparna medan vakten höll uppsikt. Jag kan lova att de där stolparna kommer att stå stadigt, det var rejäla fundament!

När gjutningen var klar spolade jag rännan och sedan blev vi utsläppta av vakten som hade varit med hela tiden. Givetvis blev det en uppdatering på sociala medier om att jag hade varit inne på anstalten och jag fick många roliga kommentarer om det. Dagen blev en kul erfarenhet att lägga till samlingarna!