Hem Mixat Här är Svensk Betongs nya ordförande

Här är Svensk Betongs nya ordförande

Svensk Betongs nya ordförande Ludwig Zetterström
Svensk Betongs nya ordförande Ludwig Zetterström.

Vid Svensk Betongs stämma valdes Ludwig Zetterström som ny ordförande. Han ersätter avgående Carina Edblad som lämnar styrelsen efter åtta år, varav de tre senaste som ordförande.

– Det känns fantastiskt roligt och jag ser med stor entusiasm fram emot uppgiften att leda Svensk Betong. I och med den pågående klimatomställningen har vi en viktig uppgift framåt som bransch att ställa om mot mer klimatsmarta betonglösningar. Detta arbete fortgår redan i snabb takt. Tyvärr finns det en massa missuppfattningar och felaktigheter som beslutsfattare och politiker använder som argument att misskreditera vårt byggnadsmaterial. Det blir vår uppgift att visa på att detta vackra, beständiga, brandsäkra, värmelagrande och hållbara material är det mest lämpade byggnadsmaterialet idag och i framtiden, säger Ludwig Zetterström, som är vd för Swecem och representerar Swerock.

Vid stämman valdes också Joakim Bjelkstam (Thomas Betong AB) som ny ledamot i styrelsen och Jan Lagerstedt (Contiga AB), Stefan Ohlsson (Strängbetong AB) och Björn Koorem (LKAB Berg & Betong AB)) omvaldes som ledamöter. I styrelsen finns sedan tidigare Anders Knutsson (Betongindustri AB), Gunilla Holmberg (Skanska Industrial Solutions AB) och Filip Sten (Abetong AB).