Hem Mixat Sika lanserar Eco-familj

Sika lanserar Eco-familj

Sika utvecklar och producerar specialprodukter och system för alla tänkbara betongkonstruktioner. Nu lanseras Sika MonoTop Eco-familj som ett högkvalitativt betongreparationssystem med ett lågt koldioxidavtryck.

Reparationsbruket Sika MonoTop-Eco 412 och Sika MonoTop-Eco 723 har ett minskat innehåll av Portlandcement och reducerar därmed sitt koldioxidavtryck med 15 procent. Korrosionsskyddet Sika MonoTop Eco 910 saknar mjukgörare helt, vilket ger ett minskat koldioxidavtryck med 25 procent jämfört med motsvarande produkter.

Därmed finns ett färdigt system för hållbart byggande från lagningsbruk till korrosions- och ytskydd.

Enligt Sika är reparation och skydd av betongkonstruktioner en av deras kärnkompetenser. Att förlänga livslängden på en betongbyggnad och infrastruktur, och därmed förhindra rivning och återuppbyggnad, är en process som underlättar ett hållbart byggande.