Hem Mixat Här är Samhällsbyggarnas nya vd

Här är Samhällsbyggarnas nya vd

Lars Strömgren
Lars Strömgren blir ny vd i Samhällsbyggarna.

Cykelprofilen Lars Strömgren blir ny vd i Samhällsbyggarna. Den 38-årige stockholmaren tillträder den 1 augusti i år.

– Lars Strömgren kan med sin kapacitet, erfarenheter och kontaktnät ta en ledande roll i det viktiga förändringsarbete som Samhällsbyggarna står inför, säger Samhällsbygarnas ordförande Dag Björklund.

2015 tilldelades Lars Strömgren Samhällsbyggarnas prestigefulla Clarence Morberg-pris och året efter erhöll han Stora kommunikationspriset. Han kommer närmast från Cykelfrämjandet där han har varit ordförande sedan 2014.

Med en bred bakgrund inom bland annat samhällsplanering och pr för bland andra Ramböll och United Minds medverkar ofta i medier och branschforum och är en flitigt anlitad föreläsare även utanför Sverige.

– Samhällsbyggarna är en samlande kraft för kunskap och kreativitet som kan spela en avgörande roll när vi skapar framtidens städer och samhällen. Och de här frågorna är särskilt viktiga nu i coronakrisens kölvatten och när vi måste ompröva mycket av det vi gjort hittills, säger Lars Strömgren.