Hem Mixat Rättviks skatepark ska bli verklighet

Rättviks skatepark ska bli verklighet

Föreningen Hela Rättvik Rullar
Föreningen Hela Rättvik Rullar.

Sedan 2013 har föreningen Hela Rättvik Rullar kämpat för att få bygga en stor skatepark i betong i Rättvik. Nu kan det äntligen bli av. 

– Arvsfonden och Leksands Sparbank har gått in med pengar. Vi har en stor del av finansieringen klar och jag hoppas att kommunen och de företag som går bra trots coronakrisen förstår vad en skatepark kommer att betyda för Rättvik, säger projektledaren Peter Lundquist.

Hans uppfattning är att skateparken kommer att få fler människor att flytta till Rättvik.

– Vi som driver företag vet hur svårt det är att hitta rätt kompetenser. Har vi en attraktiv bostadsort får vi duktiga människor att flytta hit, då blir det synergieffekter hela vägen.

Erfarenhet från skateparker runt om i Sverige visar att skateparker bidrar till mer fysisk aktivitet, mindre stök på samhället och en större förståelse mellan människor.

– I en skatepark samlas alla, här passar alla in. Det spelar ingen roll om du är gammal eller ung, vilket språk du pratar, hur stor plånboken är eller om du har en bokstavskombination, säger Peter Lundquist och fortsätter:

– Man börjar åka tillsammans och lär känna varandra, då utvecklas en förståelse för människor med olika förutsättningar och bakgrunder