Hem Betongbruden Trångt på jobbet för Betongbruden

Trångt på jobbet för Betongbruden

Betongbruden

Jag är på väg till ett bygge när en vilsen ståltransport har stannat mitt framför mig i en korsning. Det ser tajt ut för mig att komma förbi och jag vågar inte chansa på att köra förbi ifall han börjar backa.

Chaffisen kliver ur och då kan jag klämma mig igenom med några centimeter till godo. Får stanna för att hoppa ur och vika ut högerspegeln som vikt in sig mot hans last, det var för tajt för att den skulle gå fri. Kommer fram till bygget. Vänder (inklusive backar) mitt i rusningen, kör några meter mot trafiken, snälla bilister den här gången. Backar in mellan en grävmaskin och ett staket – tajt!

trångtVäl inne på området kommer ståltransporten, en bil och en trailer, som också vill in på den EN bil breda vägen… Jag klättrar upp i en grushög med lastbilen så att grävaren (också i vägen), trailern och nästa betongbil kommer förbi.

När jag sen ska ut får jag saxa flera gånger i den trafikerade korsningen och klättra på en hög kantsten för att komma runt och ut på vägen. Får närkontakt med en skylt, en så kallad sergeant, men den är ju mjuk så det är bara att köra. Har cirka 2-3 centimeter till godo till tungavstängningen när jag kör ner från kanten, men det räcker ju.
En riktigt kul körning!

Åsa “Betongbruden” Karlström