Hem Mixat Sörmländska Bygg & Betong i konkurs

Sörmländska Bygg & Betong i konkurs

Sörmländska Bygg & Betong
Foto: Sörmländska Bygg & Betong.

Katrineholmskuriren skriver att Katrineholmsföretaget Sörmländska Bygg & Betong AB begärdes i konkurs vid Nyköpings tingsrätt i fredags. 

– Det finns pågående entreprenader och jag ska bedöma om de i någon del ska fortsätta eller om de ska avslutas, säger advokat Gustaf Pontén, som utsetts till konkursförvaltare, till Katrineholmskuriren.

Byggföretaget, som startades upp 2012, är ett dotterbolag till Sörmländska Holding AB och har 18 anställda. Bland annat utförs montage av betongprefab.

– Personal som inte är uppsagd kommer jag att bli tvungen att säga upp så småningom, men det är en lite senare fråga. Närmast på tur är istället att fatta beslut om lönegaranti så att de anställda kan få sina löner i rimlig tid och det är den åtgärden som jag har prioriterat, säger Gustaf Pontén.

Han menar att coronapandemin har påverkat byggbranschen på olika sätt. Många arbeten är beställda och planerade sedan lång tid tillbaka och de flesta pågår.

– Samtidigt påverkas ändå de som har arbeten i gång på så sätt att man får svårt med personal. Det är många utländska underentreprenörer från Baltikum och Polen som haft bekymmer att ta sig till Sverige.

Många undrar vad som händer med nya arbeten framöver, men Gustaf Pontén är ganska lugn.

– Det är en så lång fördröjning att jag tror byggbranschen är lite skyddad jämfört med exempelvis besöksnäringen och restauranger.